Eigen tijd en ruimte.

februari 1, 2019 2 Door Caroline

Veel mensen vragen aan mij, hoe het zit met je eigen tijd in een Tiny house. Wij wonen met ons 3tjes op ongeveer 30 a 35m2, dat is niet veel maar we hebben onze ruimtes goed ingedeeld. Onze Architect en jeugdvriend Remco Wagenaar van Framed wist precies wat we wilden en hoe dat alle ruimtes moesten ingedeeld worden. Manfred wilden een schuur aan het huis voor al zijn hobby’s : mountainbiken, windsurfen, klimmen en ook een werkplek om dingetjes te kunnen bouwen. Voor Lola wilden wij een aparte slaapkamer met een bureautje waar ze lekker kan aan kleuren of later huiswerk kan aan maken. In onze slaapkamers kan je niet staan, de hoogte is ongeveer 110cm maar in Lola’s kamer is er een verlaging gemaakt zodat zij er in kan staan en spelen. Lola heeft in haar kamer al haar speelgoed en kleertjes.

Wat wij veel tegen kwamen in andere Tiny houses dat de slaaploften open zijn. Wij hebben gekozen voor 2 slaaploften die afgesloten zijn met een deur zodat iedereen zijn privé heeft. Ook als Lola al op bed ligt kunnen wij ongestoord met de visite praten zonder dat Lola wakker wordt. We merken dat het lekker warm blijft in de winter omdat het een hele kleine ruimte is. Dus geen koude tenen s’nachts, daar is Manfred heel blij mee.

Ik hou van koken dus mijn prioriteit was de keuken. Waar ik mijn ei in kwijt kan. Ons Tiny house is echt ontworpen voor ons, alle ruimtes waar we het meeste zijn die zijn even groot dan in een normaal huis. Zo kan je klein wonen en je eigen je eigen plekje hebben.

Ik merk dat of je nu in een huis, camper, villa of Tiny house woont.. eigen tijd is altijd moeilijk met een gezin. Je hebt je werk, het gezin, huishouden, vrienden, familie en andere verlichtingen en dan moet je nog tijd zien vrij te maken voor jezelf. Het is niet zozeer je eigen tijd in een Tiny house dat moeilijk is maar de tijd zelf. Soms wouw ik dat er meer uren waren op een dag. Wij proberen er goede afspraken over te maken en op tijd aan te geven wanneer we even tijd nodig hebben voor onszelf.

Binnenkort wordt het warmer en gaan we meer buitenleven daar hebben we een zee van ruimte. Wij zijn alle 3 echte buitenmensen en houden er van om vuurtje te stoken, koffie drinken, eten, slacklinen, hutten bouwen, touwtje springen noem maar op. Het grappige is dat wij vroeger in een koophuis van 95m2 woonde met een tuin van 50m2. Wij waren alleen maar buiten te vinden ook als het weer wat minder was. Eigenlijk waar we het meeste in leefde was het kleinste van het huis. Gek toch? Nu hebben we het omgedraaid. Eigenlijk heel logisch! zo fijn om 1 te zijn met de natuur.

Caroline


Please follow and like us: