Je spullen ontspullen

januari 17, 2019 5 Door Caroline

Als je in een Tiny house wilt wonen dan moet je er aan geloven ONTSPULLEN. Want oooh, wat hadden wij een hoop spullen. Ik heb vaak gedacht tijdens het ontspullen: hoeveel spullen heeft een mens eigenlijk nodig en hoe komen die spullen in ons huis gekropen?


Beginnen is het moeilijkste. Waar begin je? Eigenlijk is het gewoon doen. Ik heb mijn kleerkast geopend alles eruit gehaald en gesorteerd. Wat draag ik veel dit hou ik bij. De kledingstukken die ik afgelopen maand nog niet bekeken heb, die heb ik weggeven aan vriendinnen, verkocht op marktplaats of ik heb ze naar de kringloop gebracht. Deze handeling heb ik misschien 20 keer opnieuw gedaan niet alleen met mijn kleding maar ook Lola’s kleding, de bestekla echt alles. Ja, je hebt niet alles in 1 keer ontspuld! Persoonlijk was het geen hobby van mij, maar aan het einde van de rit is het heel fijn dat je alleen bezit wat je echt nodig hebt. Want eerlijk heb je 15 paar schoenen nodig? Meestal draag je die favoriete schoenen en heb je nog een paar schoenen voor een leuke gelegenheden en de rest van die schoenen liggen in de kast stof op te vangen met andere woorden een goede isolatie voor je huis.

Veel spullen zijn veel zorgen. Je hebt er opbergruimte voor nodig, je moet de spullen zoals jassen, tassen onderhouden. Als je alleen hebt wat je echt nodig hebt, geeft het je veel overzicht en orde. De spullen die je hebt hecht je ook veel meer waarde aan. Je kan beter 1 goed scherp mes hebben dan 5 half botte messen. Ontspullen geeft je een gevoel van vrijheid en je spaart een hoop geld. Als ik nu naar de stad ga en ik loop voorbij een leuk kledingwinkeltje die toevallig ook sale heeft.. ja natuurlijk loop ik naar binnen die drang blijft altijd maar ik kan wel tegen mezelf zeggen: heb ik dit echt nodig, dit (leuke) shirt afgeprijsd van 50 naar 25 euro? Eigenlijk niet. Hierdoor spaar je veel geld uit dat ik dan besteed aan weekendjes weg met het gezin lekker kamperen in de bossen, klimmen eigenlijk aan wat je echt leuk vindt.

linker kant van de kledingkast is van Manfred en de rechterkant die van mij. Alles wat ik nodig heb.

Ik merkte dat Lola het ook helemaal niet moeilijk vond om haar speelgoed uit te zoeken en weg te geven. Met kinderen komen de spullen veel sneller je huis in, echt ik weet niet waar ze het allemaal vandaan haalt maar dat speelgoed van haar hebben echt voetjes en komen in de nacht tot leven en lopen gewoon je huis binnen. Ja zo voelt het! Kinderen krijgen heel veel spullen. Ga je bevoorbeeld naar een pannenkoekenhuisje neem je een kindermenu zit er altijd een speelgoedje bij of traktaties en dit zijn juist de speelgoedjes waar 1 keer met gespeeld wordt en dan ergens achteraan in een doos beland. Ik had met Lola de afspraak voor elke vuilzak met spullen van haar die wegging mocht ze 1stuk speelgoed uitkiezen dat ze echt graag wouw. Dat vond ze een heel goed idee. Zo hebben wij wat vuilzakken weggebracht en kwam er een dokterset voor in de plaats waar dat ze nu veel met speelt. Maar die kleine spullen die komen nog steeds het huis ingeslopen dit is heel normaal dat kan je niet tegenhouden en soms vraag ik aan Lola heb je dit speelgoedje echt nodig? Meestal zegt ze nee en dan gaat het weg. Ontspullen blijf je doen!

Caroline

Please follow and like us: