stoeltafels en tafelkast… multifunctionele meubels

juni 13, 2019 0 Door Caroline

Met 3 mensen op een woonoppervlakte van ongeveer 30m2 wonen heb je plaats besparende meubels nodig en die ook nog eens multifunctioneel zijn. Stiekem hou ik heel erg van spullen en meubels die meerdere functies hebben.

Tijdens de bouw van ons huisje, toen er alleen nog maar de buitenmuren stonden zijn we letterlijk met de bouwer van ons huis Ties Bosman van Your Tiny House en de ontwerper Remco Wagenaar in ons huisje gaan staan en gekeken en aangevoeld waar alles moest staan.

yep, zelfs Manfred zijn mountainbike past in ons huis

Zelf zijn we op onderzoek gegaan doormiddel van filmpjes te kijken, opendagen van andere tiny houses te bezoeken en Pinterest. We hebben veel leuke idee├źn opgedaan en het ons eigen gemaakt.

Manfred heeft zelf onze ‘stoeltafeltjes’ gemaakt. Ja, zo verzin je heel makkelijk nieuwe woorden. Je kan er een nieuwe Van Dale schrijven met al je verzonnen woorden. Deze stoeltafels bestaat uit een houten kubus met wieltjes er onder, de bovenkant van de kubus zit een deksel, aan de ene kant voorzien van een kussen en als je het deksel omdraait is de kubus afgesloten met een houten plank. Deze stoeltafeltjes gebruiken we als salontafel, kast en stoel. 4 stoeltafeltjes heeft Manfred gemaakt, genoeg om visite een stoel te geven. De stoeltafeltjes kan je ook nog spullen (rommel) in opbergen. Ook gebruiken we het deksel als we in de avond een filmpje willen kijken op de laptop (wij hebben geen TV) als een verhoogje zodat we beter kunnen kijken met ons 2 of 3tjes.

Ik ben hier heel blij mee. Je zit niet heel de dag tegen stoelen aan te kijken, ze zijn heel handig en hebben meerdere functie’s. Zo worden ze onmisbaar in ons huis. Soms is het aanrechtblad van de keuken te klein en dan rol ik een stoeltafeltje naar de keuken en kan er wat spulletjes opzetten. Ideaal!

Een ander verzonnen woord in ons tiny house waar we heel blij mee zijn is onze ‘ tafelkast’. Wij hebben een hele mooie grote kast die Ties Bosman heeft gemaakt. Achter deur nummer 1 zit de wasmachine, vaatdoeken, medicatie en Luci’s eten, de bijkeuken kan je wel zeggen. Aan de andere kant heb je deur nummer 2 dat is de vestiaire met onze jassen, regenkledij en fietstassen ook onze 6 accu’s om onze stroom van de zonnepanelen op te slaan zit achter deze deur. Dan deur nummer 3, de middelste deur dat is onze tafel. De tafel is uitklapbaar, achter de tafel is nog meer opbergruimte en een stopcontact zodat we aan tafel kunnen werken op de laptop. We hebben gekozen voor een opklapbare tafel omdat we veel buiten eten en anders staat er een vaste tafel die toch wel veel ruimte in beslag neemt. Als we de tafel niet nodig hebben klappen we hem op in de kast en zo heeft Lola veel speelruimte of ik kan wat yoga oefeningen doen.


Met al deze multifunctionele meubels (die allemaal een eigen mooie verzonnen naam hebben) maakt zo onze leefruimte aangenaam, ruimer en functioneel. Hebben jullie ook van die zelfverzonnen woorden, multifunctionele meubels of andere functionele spullen? Deel het met ons, tips zijn altijd welkom.

Caroline


Please follow and like us: